Norrviken goes Christmas!

Alla inlägg under maj 2010

Av Jennifer - 17 maj 2010 21:14

Jag måste bara berätta om en kärring. Världens snålaste kärring. En kärring utan skam i kroppen. Detta är vad hon lär sina barn.

Sån här småaktighet gör mig verkligen irriterad.

Sist vi var på IKEA så hamnade vi i korv och Pizza försäljningen på nedre plan vid kassorna. Vi stod vid ett bord och åt varsin korv. Då kommer det en mamma med ett gäng barn. Hon har köpt korv till alla och bara en glass. Det var det jag reagerade på och funderade på vem som skulle få den. Nähä du! Hon går och hämtar ett gäng muggar där hon tömmer glass struten, torkar av rånet, gå tillbaka till glassmaskinen, hämtar mer glass och upprepar denna procedur tills alla barnen har fått glass i mugg....5 spänn kostar en glass.  5 SPÄNN!


Av Jennifer - 16 maj 2010 20:39

Idag började dagen med en skön sovmorgon. Båda killarna har sovit till halv åtta - åtta dom här dagarna. Skönt! Lång frukost med tidning. Mmm...

Sen tog jag bilen och styrde kosan mot Plantagen för att köpa en spaljé.

Jag hittade lite blommor också. Sen hittade jag den här som jag var tvungen att fota, fast det var jäkligt pinsamt. Det var ju typ 1000 människor där.

Hahahaha!

När jag kom hem hade Martin lagat lunch.

Sen på med slit och släp kläder  och ut igen på tomten. Plantera det sista och fixa och  dona. Så här blev det:

        

Jens kom idag vid 2 tiden. Herregud, jag vet inte hur många gånger jag har hört - Jens,vet du blablablablablabl. Jens, vet du bablablablabla! :) Utan att överdriva säkert 200 gånger sen klockan 2. Jesper älskar verkligen sin morbror. Sunkan kom vid 5. Han fyller år i morgon så vi bjöd honom på födelsedagsmiddag. Vi åt grekisk biffteki med tsatziki och potatishalvor. En härlig sallad på Romansallad, cocktailtomater, gurka, avocado, rödlök och fetaost. Mumma. Glass till efterrätt. Det var jag och alla herrar. Martin, Sunkan, Jens, Jesper och Jakob. :-)

Tog en bild på mina vackra liljor också. Visst är dom fantastiska?  

Av Jennifer - 15 maj 2010 19:48

  

Den här härliga bilden kommer i från boken "Sommar med Ernst" som ja köpte idag. Härlig bok.

I går fick vi rycket och städade ut förrådet. Det tog nästan hela dagen. Martin åkte 2 vändor till tippen och jag en sväng till Myrorna vid stinsen i häggvik som precis har öppnat! :-) I LÖÖV! Rensade ut lite som jag ska ha med på loppis också. Åh vad härligt. Nu går det faktiskt att gå in där.

På eftermiddagen var vi bjudna hem till Andreas och Jessica. Dom bor såå fint. Vi pratade om bröllopet och Nerja.Guuuud vad jag längtar.


http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2010&m=jul&d=19&h=0&mi=0&t=Nerja--t55Semester&yn=Jennifer&c=bu&mc=2


Jesper var inte alls sitt vanliga jag i går. Sur och vresig. På kvällen förstod vi varför. Han hade 39 graders feber så vi fick åka hem tidigt. Hoppas vi inte smittat någon nu :-S

När vi kom hem  hade Jesper frossa stackarn. Idag hade han ingen feber när han vaknade men ont i huvudet och halsen så han fick alvedon. Så jag vet inte om han har haft feber. Inte på alvedonet i allafall. Tråkigt att vara sjuk denna underbara första sommardag. 24,7 i skuggan på framsidan.Häääärligt

Jesper skulle ha varit på sin kompis Antons bowlingkalas. Han var såå ledsen.

Killarnas kusin Samuel hade också kalas i dag som Jesper missade.

Jag åkte och handlade jord och kruka på förmiddagen. Sen satte jag i gång ute på tomten. Jag har varit ute hela dagen. Jag är helt bränd på höger sida efter ogräsplockandet. Ajaj. Jag har planterat och fixat. Martin har oljat altanen.

Hoppas det är uppehåll i morgon så jag kan fixa ordning och ställa tillbaka möbler osv.

Martin åkte iväg med Jakob på Samuels kalas.. Herregud vad lugnt det blir utan en två åring. :-)

Som sagt jag har hunnit med hur mycket som helst idag. Bilder på trädgården kommer.

Sen var det dags för middag.Idag blev det grillat så klart. Marinerad fläskfilé med ädelostsås. Rostad potatis, morötter, rödlök och fetaost och grillad färsksparris. Det var smaksens. Vi drack vitt vin. Penfolds Thomas Hyland. En Chardonnay. Kan jag verkligen rekommendera.

    

Nä nu blir det en dusch och slapp i soffan. I morgon är en annan dag!

Puss på er!

Av Jennifer - 15 maj 2010 09:50

Det här inlägget är tillägnat Ditte som tror att det aldrig är stökigt hemma hos oss! :) Se och njut!


         

Av Jennifer - 13 maj 2010 19:31

Idag sov jag till halv nio! Det skall läggas till att jag gick och la mig halv tio i går kväll! Jisses..

I förmiddags plocka vi och fixade lite hemma.  Martin har rengjort trä altanen så vi kan olja det när det blir fint väder.Jesper var ute och lekte med sin kompis Adrian. Jag hade lite egenvård efter plockandet. Hårinpackning, bodyscrub, brun utan sol .m.m. Vi åkte och hämtade tapeterna i Barkarby på Beckers. Dom är superduktiga och trevliga där. Sunkan kommer nog nästa vecka och börjar tapetsera. :-) Sen åkte i hem till Kristian och Madde och hämtade motorckeln.

Åh vad härligt. DÅ är det vår. Nu har vi ätit och slagit in presenter till födelsedagsbarnen i helgen. Nu väntar en STOR hög ren tvätt i soffan. Bäst och sätta fart så man kan slå sig ner där sedan. :-)

Av Jennifer - 12 maj 2010 20:03

I går var det en helt underbar dag!

Vi började dagen med inskolning på Jespers nya skola Norrviken! Jesper var helt spattig på morgonen och jätteivrig att komma iväg. Vi kom dit och började med lek på skolgården. Jesper känner redan flera i sin klass.3 kompisar från dagis, 2 grannar och 2 fotbollskompisar så det är roligt. Vi föräldrar fick vänta ute i korridoren medan barnen hade samling med fröknarna Jessica och Jennie. Det gic superbra och Jesper sa när vi var på väg därifrån att han ville gå tillskolan i dag med. :-) Men han får vänta till tisdag då nästa inskolningsdag är. Sen var det jobb några timmar.Sen hem och hämta killarna. Snälla grannen tog med Jesper på träningen så jag hann laga mat och förbereda smyckesparty.

Sen var det dags för Dag & natt smyckesparty. OJ vad mycket fint det var. Det blev massor av shopping. Jag skulle ha tagit bilder men glömde bort det. :-(  Det var supertrevligt och jag tror och hoppas att alla hade lika trevligt som jag. Vi åt ost och kex och drack vin.

Idag hade vi med oss Emelina, Jespers kompis med hem från dagis. Vi åkte till Bögs gård (ja det heter så) och tittade på alla djur, sprang i hagen och åt glass. Heeelt underbart i solskenet. Jag såg massor av gullvivor.

Nu blir det slappkväll med ett glas vin i soffan.

  

Av Jennifer - 10 maj 2010 20:36

Helgen har gått i "massamåstens" tecken! I lördags mutade vi våra barn och satte kurs i varsin bil mot Barkarby.
Först in på plantagen för inhandling av citrusjord till olivträden. Fick med mig en kruka fjärilslavendel ut också. Superfin.
Just nu har jag alla plantor i tvättstugan. Det är ju så attans kallt ute så jag vågar inte ställa ut dom. Orkar inte hålla på och flytta
krukorna ut och in hela tiden.
Sen bar det av mot Bauhaus för inköp av fläkt till badrummet samt lite annat smått och gott.
Lunch på IKEA. Tack gode gud för IKEA! Dom har verkligen fattat idén med barnfamiljer och billig bra mat.
Efter lunchen så hittade vi madrassöverdragen till våra bottnar, utebordet som vi valt ut hemma, kran samt rullbrickorna till krukorna och lite annat.
Sen åkte killarna hem. Jag stannade till på färgaffären där. Åh nu kommer jag inte på vad den heter...Jaja. Jag fick hjälp av en jättegullig tjej och vi pratade mycket om färg och tryck på tapater.
Till slut bestämde vi oss för denna i hallen och samma enfärgad till korridoren.

  

Det blir toppen. Det är lite svårt att se färgen men den är lite grå. Jag smsade bilden hem till Martin! :-)
På eftermiddagen var det dags för mig och Jesper att möta upp dom andra 3 dagiskompisarna i Kista centrum för att gå på bio och äta på restaurang för att fira att dom börjar skolan och i samma klass (!) till hösten. Det var jättemysigt och filmen (draktränaren) var superbra. Jesper vill se den igen. Sen åt vi på foodcourten. Jag åt libanesiskt och Jesper hamburgare.
Igår var Martin iväg och fixade och trixade med kläderna till Andreas och Jessicas bröllop. Han skall vara bestman. Jag röjde runt hemma och hann med sjuukt mycket. Roligt. Nu är vitrinskåpen klara och inflyttade. Här kommer bilder.

  


Martin hade med sig Andreas hem. Dom rev golv, montera kran m,m.
Jag åkte och storhandlade under tiden. Skönt med matlista för 14 dagar klar. Man slipper fundera.
Sen åkte dom till fotbollsträningen med Jesper. Dom tog Jakob med sig så han fick springa av sig.
Jag stannade hemma och lagade mat. Lasagne. Mums. Ja som ni märker så har helgen gått i ett. Tur att man bara jobbar halv vecka så man får vila upp sig. Fast på lördag har vi 3 kalas...:-)

Idag har jag varit på föräldrarmöte i Jespers nya skola. Det verkar superbra. De enda jag är lite orolig för är antalet barn i klassen. Hur många barn har ert barn i förskoleklass?

Imorgon är det dags för inskolning. Spännande!

Här är lite bilder från betessläppet också. Nu ska jag kolla på Maria Montazami!

           
 

Ovido - Quiz & Flashcards